Tjänster

Sedan starten 1988 har B. Portin tillverkat och monterat metallkonstruktioner för industrin. Vi har lång erfarenhet och stor kunskap som gör att vi kan jobba flexibelt med både mindre och större projekt. Vi tror på långsiktiga kundrelationer och fungerar som underleverantör till flertalet producenter i Finland.

Vårt mål är att sträva efter en kort startsträcka mellan ide och produkt och att arbetet alltid skall genomföras enligt kundens önskemål och kvalitetskrav.

Metallkonstruktioner

Vi tillverkar och monterar skräddarsydda metallkonstruktioner för industrin och för byggsektorn. Tack vare vår långa erfarenhet och personalens gedigna kunnande har vi möjlighet att vara flexibla på alla sätt. Vår fabrik har dessutom stora utrymmen där finns gott om plats för stora projekt. Vi både planerar och monterar vilket betyder att vi erbjuder helhetslösningar som omfattar hela produktionen till den färdiga produkten. Vi skräddarsyr också enligt det arbetsskede som ni behöver.

Svetsning

För oss är kvalitet en hederssak. Vårt kvalitetssystem bygger på ett urval av ISO 9001 standardens punkter och svetskvaliteten säkras genom svetsprocedurer och svetsarprövningar.

Blästring

Vi utför stålkuleblästring i varma utrymmen som finns i nära anslutning till vårt toppmoderna måleri. Stålkuleblästring är en miljövänlig metod eftersom stålkulorna återanvänds samt att rost- och målrester tas tillvara i ett slutet system. Vi utför även traditionell sandblästring. Det är en mångsidig rengöringsmetod för att få bort olika typer av beläggningar.

Målning

Vi har ett stort, ändamålsenligt utrymme för målning, vilket gör det möjligt att måla mycket stora konstruktioner. Vårt måleri- och blästringsutrymme är 6 meter brett och 30 meter långt och försett med toppmodern ventilation och filtrering.

Vattenskärning

Vattenskärning ger möjligheter till många användningsområden såsom skärning av delar till maskiner, skyltar och mycket mera. Metoden lämpar sig speciellt bra för icke- metalliska material som gummi, sten, plast, glasfiber m.m. Fördelar med vattenskärningen är att det jämfört med andra tekniker är relativt enkelt att skapa detaljer med komplicerade former. Med abrasiv vattenskärning uppstår heller inga termiska eller kemiska skador på arbetsmaterialet.

Fördelarna med vattenskärning är många:  Skärsnitt endast 1 mm tolerans +/- 0,10 mm   /   Fin snittyta reducerar efterbehandling   /   Kall bearbetning förändrar ej materialet   /   Miljövänlig metod   /   Mer råmaterial, mindre spill   /   Låg kostnad vid korta serier och prototyper   /   Skär hål, klar för gängning/brotschning

3D Plasma- och gasskärning

Hypertherms X-Definition-plasma, som finns i XPR300™ representerar de mest betydande framstegen inom plasmaskärningstekniken någonsin. Maskinens Bevel-S skärhuvud möjliggör utskärning av komplexa konturer, hål eller fasningar. Vi höjer också skärkvaliteten med Optimix gaskonsollen och möjliggör skärning i kolstål, konstruktionsstål, rostfritt stål och aluminium. Plasman klarar av skärning av kolstål upp till 80 mm godstjocklek och skärbordets storlek är 3000 x 6100 mm. Vid skärning av tjockare Fe godsmaterial används Alfa Oxyfuel gas.

Plåtbockning

Aliko Heavy Duty kantpressen är en av de bästa på världsmarknaden. Vår maskin har en bockningskraft på 750 ton och en bredd på 6000mm. Med ett brett urval av olika verktyg samt en snabb process vid verktygsbyte får vi en kostnadseffektiv och snabb tillverkningsprocess vilket betyder snabba och prisvärda leveranser för våra kunder. Vi har också möjlighet att bocka t.ex höghållfasta stål och slitplåt.

3D CNC rörbockning

Macri CNC rörbockningsmaskin möjliggör 3D bockning med en kombinering av läst- och rullbockning. Vi kan bocka rundrör med fastradie eller friradie, med dorn, och bockningen görs som en kombination av bockning samt valsning i samma cykel. Tack vare snabb programmering och verktygsbyte når vi en kostnadseffektiv och snabb tillverkningsprocess där maskinen lämpar sig för både stora och små serier.

Macri Provar CNC U-D 6-90 : Dornbockning av runda profiler   /   Fri bockning – rullning av runda profiler   /   6-axlar   /   Rördiameter max ∅114,3 x 3   /   Rörlängd upp till 6500mm

Helhetslösningar

Vi erbjuder helhetslösningar från planering till montering av färdig produkt men ni kan naturligtvis även anlita oss för enskilda arbetsskeden som till exempel svetsning, rörbockning, plasmaskärning, vattenskärning, kantbockning, stålkuleblästring och målning.